На финала на състезанието EUROPEANMOBILITYWEEK са достигнали шест европейски града, както

...
На финала на състезанието EUROPEANMOBILITYWEEK са достигнали шест европейски града, както
Коментари Харесай

София участва на събитие за градска мобилност

На финала на надпреварата EUROPEANMOBILITYWEEK са достигнали шест европейски града, както и в съпътстващия го MOBILITYACTION.

До края на влиятелните призове са стигнали португалският град Брага, София и Загреб за EUROPEANMOBILITYWEEK, както и Рим, Катовице (Полша) и Braine-L’Alleud (Белгия) за MOBILITYACTION.
-->
Под егидата на Европейски Съюз, EUROPEANMOBILITYWEEK, подкрепя на дребни и огромни градове да тестват новаторски способи свързани с подвижността за резистентен превоз в разнообразни общности. На събитието през 2022 година са взели участие 3000 града от 51 страни. Сред градовете с най – положителни резултати е и София, дружно с Брага (Португалия) и Загреб (Хърватска)

Дугото събитие MOBILITYACTION предизвиква организации да споделят своите положителни практики и решения за подвижността.

Причината за оценката, което България и нашата столица София е „ нови транспортни услуги, които комбинират по по-добър метод търсените от жителите на града условия за напредване и пониженото влияние върху околната среда “, съгласно уредниците. Това, което предлагаме като превоз са електробуси, потребителски приложения за подвижност, зелени коридори и нови и “по – налични ” цени.

Към това можем да допълним, че София работи и по различен план наименуван InnoAir, който се развива в региона на замърсяването на околната среда, като употребява ограничения за облекчение на трафика в столицата и освен. Това е част от по – огромна Градски новаторски дейности на Европейски Съюз ( Urban Innovative Actions).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР